Back to Top

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 579 of /usr/www/users/evalan/includes/menu.inc).

R org ASM Fernisering i Kulturtårnet 8/03- 28/04-2019

Pressemeddelelse: RorgASM – Forårsudstilling i Kulturtårnet
Kulturtårnets forårsudstilling er på trapperne. Udstillingen RorgASM af kunstneren Evalajka Pervin åbnes med fernisering på Kvindernes Kampdag fredag den 8. marts. Alle er velkomne, gratis entré. Derefter vil udstillingen være at se i Kulturtårnet frem til og med den 28. april 2019.
Kulturtårnet er drevet af en non-profit forening, der har til huse i det ikoniske brotårn på Knippelsbro. Foreningen afholder udstillinger, talks, radiobiografer, koncerter og gastronomiske events i brotårnet året rundt. Følg med på Facebook eller på www.kulturtaarnet.dk.

RorgASM – Fernisering 8. marts på Kvindernes Kampdag
Hold øje, når Kulturtårnet på Knippelsbro fredag d. 8. marts slår døren op for Evalajka Pervins univers med udstillingen RorgASM på Kvindernes Internationale Kampdag.
Fernisering og performances under udstillingsperioden – stay tuned på Facebook eller på www.kulturtaarnet.dk, når vi løbende opdaterer med billetter til performances m.m.

Om udstillingen
RorgASM tager fat om ritualers betydning, gentagelsen af samme, og det enkelte, originale menneskes møde med ritualerne. Udstillingen tager sit afsæt i kulturens femininiteter.

Marts er måneden for Kvindernes Internationale Kampdag.
RASM er urdu og betyder ritual.
org er en forkortelse for original.
RorgASM er et værk i sig selv, en sammensmeltning af kunstnerens kulturelle ophav.

Hvad betyder en så markant dag som ”Kvindernes kampdag” for en så kompleks og frigjort kvinde, som Evalajka Pervin, der er vokset op med flere kulturers kvindesyn og samtidig midt i ”Ælle Bælle Bolle”-Danmark i 1970’erne? Føles frigørelsen anderledes, når udgangspunktet er multikulturelt, eller er det hemmelige rum, de kvindelige ritualer, de intime tanker, fortællingerne uden afsender, en ældgammel form med det formål at skabe relationer, det samme alle steder? Og er den kamp, som kvinder kæmper i dag, den samme som altid og som alle steder?

Formålet med udstillingen er netop undersøgelse af dette og en lang række andre kvindelige relationer som Evalajka Pervin undersøger i denne udstilling.

Om kunstneren
Evalajka pervin er født og opvokset på Vesterbro med pakistanske forældre.

Evalajka Pervin er en kunstner, der spænder det bredde, uden nogensinde at miste forbindelsen til en dybt reflekteret, til tider affekteret, men samtidig meget ægte indgang til det elitære. Elitært ikke som en afgrænsende, udelukkende form for kunst, men elitært fordi der er noget på spil i Evalajkas værker. Hendes værker er iterative. De skaber sig selv og de genskaber sig selv ud fra den kontekst de er i. De skaber selve konteksten ved deres tilstedeværelse.

Læs mere om udstillingen og kunstneren i dokumenterne i den vedhæftede mappe.

Entré
8. marts – fri entré til udstillingen under hele ferniseringen.
9. marts – 28. april: 20 kr. /U.18: 10 kr. /Årskortholder + 1 gæst: Fri entré
Årskort kan købes i tårnets café for 200,- og gælder i et helt år. Med et årskort kan du kan altid tage en gæst med op i tårnet.

Hans Knips Café
Tårncaféen holder under hele udstillingsperioden åbent. Det er muligt at forsyne sig med naturvin, specialøl, læskende drikke og salte snacks.
Se Kulturtårnets åbningstider på Facebook eller på www.kulturtaarnet.dk.

Links
Find udstillingen på Facebook her: https://www.facebook.com/events/326964447941420/
Find Kulturtårnet på Facebook her: https://www.facebook.com/kulturtaarnet/?eid=ARC121frtmxnTZGfNpBBu0cDdvMN...

Billeder
Vedhæftede billede med teksten RorgASM er det officielle billede på udstillingen og er til fri afbenyttelse i forbindelse med omtale af Kulturtårnet.
Vedhæftede billeder af Kulturtårnet kan frit benyttes i forbindelse med omtale af Kulturtårnet.

For mere information om udstillingen, kontakt udstillingsansvarlig Caroline Marie Leth-Petersen:
caroline@kulturtaarnet.dk

For mere information om Kulturtårnet eller pressebilleder, kontakt Malthe Merrild:
Mail: malthe@kulturtaarnet.dk
Tlf: 31 71 02 73